Linkbuilding

Links betyder mere end du tror

Når et website vurderes af søgemaskiner som for eksempel Google, har indgående links stor betydning.
Indgående links kan man for eksempel få fra blogs, linksamlinger og andre hjemmesider, der omhandler samme emne som din. Når man arbejder med indgående links, skal man huske at tage såvel kvantitet og kvalitet med i overvejelserne.

Der skal nemlig rigtig mange links til, før det for alvor gør en forskel, og det er ikke helt lige meget, hvilke sider de indgående links er placeret på.
Et godt link er ofte placeret i mindre artikler, der handler om emner, der relaterer sig til din hjemmeside, og hvor linket falder naturligt ind i teksten. Placeret på den rigtige hjemmeside er sådan et link mere værd end adskillige links i diverse linkkataloger.

En blog kan også levere værdifulde links. Mange webshopejere kan med fordel oprette en eller flere blogs, hvor de jævnligt skriver artikler, der relaterer sig til de produkter, de sælger i deres webshop. Artiklerne skal selvfølgelig indeholde links til både shoppen og de enkelte produkter, og er der tilstrækkeligt mange, der læser med og måske endda kommenterer på artiklerne, er sådanne links guld værd.

Fordelen er, at man selv har kontrol med, hvilke søgeord, der bliver prioriteret i teksterne. Ulempen er, at det tager tid. En blog, hvor skribenten blot japper tilfældigt indhold med massevis af links af, bliver hurtigt gennemskuet af søgemaskinerne.

Har man held med sin blog, kan man være heldig at få sine artikler publiceret andre steder. Og det er positivt – de indgående links skal nemlig helst komme fra så mange forskellige sider som muligt. Man kan også benytte sig af muligheden for at blive gæsteblogger på andre blogs, eller man kan kommentere på andres artikler, der handler om samme emne, som det man selv beskæftiger sig med.
Endelig kan man med fordel deltage aktivt i forskellige fora og debatter på nettet. Naturligvis med et link i signaturen. Her skal man dog huske at tænke før man skriver, så man ikke får kædet sin virksomhed sammen med uheldig opførsel.

Betalte links skal man ikke tillægge den store betydning – Google giver nemlig ikke meget for dem, så benytter man sig af betalte links, skal det være af andre årsager. Det er langt mere relevant at få tilfredse kunder og samarbejdspartnere til at linke til din side.